Wyposażenie Sklepów
Jak wyposażyć sklep spożywczy?
19-09-2018
Supermarket to miejsce, które odwiedza każdy z nas. Dlatego często możemy się przekonać, jak ważny jest sposób jego urządzenia. Każdy element wyposażania sklepu jest niezwykle istotny.
Sposób wyposażenia sklepu spożywczego w dużej mierze zależy od jego wielkości. Jednak na różnych powierzchniach można wykorzystać inne rozwiązania. W przypadku supermarketów o średniej wielkości możemy pozwolić sobie na więcej. Na przykład na wyodrębnienie większego stoiska chłodniczego i mięsnego. Takim przykładem może być poniższa realizacja. Na stoisku z mięsem umieszczone zostały duże lady chłodnicze, krajalnice oraz urządzenia do pakowania mięsa. W blatach, na samym stoisku, znajdują się zlewy, które znacznie ułatwiają pracę.
Reszta sklepu została urządzona głównie z wykorzystaniem regałów i gondoli sklepowych. Niektóre urządzenia chłodnicze zostały wbudowane w ściany, dzięki czemu nie zajmują tak wiele miejsca. Wyodrębnione zostało także stoisko owocowo – warzywne oraz piekarnicze ze specjalnym zamykanym regałem piekarniczym.
Pod sufitem umieszczone zostały specjalne panele, które ułatwiają poruszanie się po sklepie. Dzięki nim można się zorientować, jakie produkty znajdziemy w konkretnym miejscu. Są one zaprojektowane tak, by tworzyły spójną całość. Umieszczenie na takich panelach kolorów i symboli związanych z konkretną marką, stworzy indywidualny system identyfikacji wizualnej. Panele mogą być podświetlone, co dodatkowo zwiększa ich atrakcyjność i przyciąga wzrok.
Jak wyposażyć sklep spożywczy? - ABM Wyposażenie Sklepów
Galeria